Zalencentrum Concordia

Met hulp van vele vrijwilligers is zalencentrum Concordia in Baflo afgelopen jaar geheel vernieuwd en energiezuinig gemaakt. 

Burgerparticipatie
De renovatie startte vorig jaar maart, en is inmiddels helemaal afgerond. In eerste instantie werden de werkzaamheden gedaan door een paar mensen, later sprongen geleidelijk meer mensen bij. Dankzij participatie van vele enthousiaste en bevlogen Bafloërs is er veel meer werk verzet dan aanvankelijk gepland.

Vernieuwingen
Zowel het dak als de wanden van het zalencentrum zijn geïsoleerd en de ramen zijn vervangen door dubbel- en deels trippelglas. De aanleg van 32 zonnepanelen op het dak, met een vermogen van 11.800 kw, geeft een aanzienlijke energiebesparing. De panelen zijn gefinancierd met twee giften. Ondertussen zijn alle kabels en leidingen vervangen en zijn er ledlampen geïnstalleerd. In het hele gebouw is internet beschikbaar en de zalen zijn voorzien van nieuwe ventilatie. Ook zijn de toiletten geheel vernieuwd en uitgebreid met een extra damestoilet. De binnenwanden zijn voorzien van een nieuwe kleur en met een prachtig fotobehang waant u zich in het Baflo van ruim een eeuw geleden. 

Concordia
Zalencentrum Concordia biedt ruimte voor vergaderingen, festivals, theater, toneel, cursussen, sporten en tentoonstellingen tot 200 mensen. De ruimte is verdeeld in twee zalen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. In beide zalen is een beamer aanwezig. Daarnaast zijn er nog twee  kleinere zalen. Er is een podium c.q. toneel en een ruime ontvangsthal met een ruime toiletgroep en een invalidetoilet. Ook is er een unieke uitwisseling van zalen mogelijk met de aanpandige multifunctionele PKN. Kerkzaal. Concordia wordt professioneel gerund geheel door vrijwilligers, zij heten u weer van harte welkom.

Neem voor meer informatie over de verhuur van de zalen contact op met …Klaas Kadijk

Noot voor de redactie

Contactpersoon:
Roel Meijer   06-20445433
r.p.meijer@planet.nl