Menu Sluiten

De speciale bevrijdingsbloemengroet(rood-wit-blauw)van zondag 26 september ging met een hartelijke groet van ons allen naar de bewoners van Viskenij. Anja Prins heeft de bewoners hiermee verblijden.

De gedachte om de bloemen aan jullie te geven kwam vanuit de commissie Bevrijdingsdienst. Ook jullie hebben als kind de oorlog meegemaakt. Tijdens het samen koffiedrinken bleek ook hoe dicht deze verhalen nog aan te oppervlak leven. “Goed om te vertellen, maar we werden er niet vrolijk van”, zeiden we na een tijdje. De verhalen kleuren blijvend mee in jullie levens. Verhalen van de kinderen in oorlogstijd liepen als een rode draad door de gehele herdenkingsdag. Het werd een prachtige dienst.

Piet Gootjes zette naast de oorlogsverhalen met de woorden van de profeet Micha 6: 1-6 (BGT) (God ons vraagt om eerlijk, rechtvaardig en trouw te zijn) neer dat ook wij mogen vertrouwen op Gods eerlijkheid, rechtvaardigheid en trouw aan ons. Ook in tijden van grote duisternis, angst en onzekerheid. Juist in tijden van duisternis, angst en onzekerheid.

Daarnaast werden de namen genoemd van de gevallen verzet- en andere strijders in Baflo. Vijf jongeren noemden de namen en gaven een kaars als symbool voor het doorgeven van het licht en vrede aan de nabestaanden. Het was mooi hoe juist jongeren deze verbinding tussen vroeger en nu maakten. Kortom het is zeker de moeite waard om de dienst alsnog te zien voor als u hem om wat voor reden dan ook niet kon bijwonen. Via deze weg willen we alle betrokkenen bij de dag bedanken voor hun inzet. Dat ze toch nog na meerdere keren noodgedwongen uitstellen deze waardevolle dag hebben waargemaakt. Want “dat vergeet je nooit!”.